Informasjon om basispakken

Dette er DoTERRAs minste standard startpakke, som består av 6 populære eteriske oljer og fraksjonert kokosolje. Dette er pakken for deg som ønsker en forsiktig start, med gode eteriske oljer med flere bruksområder. 

Under vil du finne litt informasjon om hvordan du kan bruke de ulike oljene i hverdagen. I pakken får du med velkomstheftet til DoTERRA, fraksjonert kokosolje og 15 ml flasker av de populære eteriske oljene OnGuard, Lemon, Wild Orange, Peppermint, ZenGest og Lavender.

PEPPERMINT

Peppermint er en av bestselgerne hos DoTERRA, og er en olje med mange bruksområder. Den er trygg å bruke både aromatisk, internt og topisk. Så kanskje du ønsker å tilføre en oppfriskende mynteaktig smak i desserten, drinken, en kopp te, smoothien eller salte retter?
Peppermint er også en olje som ofte brukes for sine fordeler for munnhygiene, så hvorfor ikke blande en dråpe Peppermint og Lemon i vann, å lage seg en forfriskende munnrens?

Kombinerer du Peppermint med Wild Orange og Rosmary i diffuseren, har du en oppløftende, energigivende blanding, som er fin når du trenger litt ekstra fokus. Eller bytt ut Wild Orange med Lemon om du er litt tett i nesa. 

Kanskje du trenger en energiboost på morgenen, så test en dråpe på dusjgulvet for å kvikkne opp litt. Eller ta en liten pause med en dråpe Peppermint i hendene, å pust inn for å åpne luftveiene. 

Om du er litt uggen, kan du smøre Peppermint sammen med fraksjonert kokosolje over magen. En annen måte er å ta en dråpe på fingertuppen, å holde fingeren opp i ganen i ca 20 sekunder. Denne løsningen er fin både når du trenger å åpne luftveiene, booste energien eller er litt kvalm. 

LAVENDEL
Lavender har en karakteristisk duft, med utallige bruksområder. Det er en olje veldig mange kjenner til for sine beroligende evner. De gamle romerne og egypterne brukte lavendel til bading og matlaging, å denne oljen er trygg å bruke både aromatisk, internt og topisk. 

Siden den gang har man oppdaget mange fordeler ved kjemien til lavendel. Ved siden av at lavendel er mye brukt i parfymer og kosmetikk for sin evne til å redusere fremkomst av ujevnheter i huden, og lindre hudirritasjoner. I tillegg er lavendel mye brukt for sine beroligende egenskaper, for å roe ned kroppen og forbedre humøret. 

De allsidige bruksområdene, gjør at Lavender er en olje som er fin å ha for hånd uansett hvor du er og hvilke utfordringer du måter i hverdagen. Noen bruksområder med denne eterisk oljen er å spre duften i en diffuser, enten for å fremme en avslappende atmosfære eller for å komme til ro før leggetid. Ha en dråpe Lavender på hodeputen eller sengetøyet ditt, for å fremme følelsen av ro før du skal legge deg. 

Å starte dagen med å smøre Lavender (gjerne sammen med andre eteriske oljer også) under føttene, for å fremme ro og avslappende følelser. Har du forbigående hudirritasjoner eller ett insektsstikk/bitt, kan denne eteriske oljen være en god støtte. 

Unn deg selv ett deilig fotbad eller bad, med epsonsalt og Lavender, for å roe bekymringer og kroppen. Eller lag deg en ferdig roller med Lavender og fraksjonert kokosolje, som du kan smøre på i tinningen og bak i nakken. 

ZEN GEST

ZenGest er DoTERRAs egne blanding, som er kjent for å fremme god fordøyelse. Denne unike blandingen er sammensatt av Ginger, Fennel og Coriander som hjelper mot både kvalme og ubehag. 

Oljeblandingen er en trygg og effektiv løsning, som kan brukes aromatisk, topisk og internt, for å lindre en mage som er litt urolig/ samarbeidsvillig. Enten du er hjemme eller på tur, kan denne oljeblandingen være fin å tilsette i vann eller te for å roe, eller etter et stort måltid. 

Bland ZenGest med fraksjonert kokosolje å smør på magen, før fly-, kjøre-, eller båttur for en beroligende følelse. ZenGest kan gi deg rask støtte med sine tre bruksområder, og er fin både som forebyggende støtte eller ved forbigående ubehag. Den er også en god støtte om du er på reise, og skal spise ny mat. 

WILD ORANGE

Wild Orange, også kalt appelsin, er kaldpresset fra skallet og en storfavoritt i sortimentet til DoTERRA. Den har en oppløftende aroma, samtidig som den beroliger deg. Dette er noe av det som gir den utallige bruksområder, ved siden av at den inneholder store mengder monoterpener, har stimulerende og rensende egenskaper. Den er trygg å bruke internt, aromatisk og topisk. 

Med sin friske, runde og søte aroma løfter den alle slags blandinger til noe positivt. Ha en dråpe Wild Orange i diffuseren, eller kombiner den med Peppermint og Frankincense i håndflatene for en liten boost. Gni hendene sammen, trekk inn den gode duften og ta restene i bak i nakken. Utnytt deg av den friske beroligende duften, ved siden av de rensende egenskapene, ved å tilsette den i nøytral dusjsåpe eller hudpleieprodukter (obs. denne oljen er fotosensitiv). 

Benytt deg av de beroligende positive egenskapene, ved å smøre den under føttene på kvelden. På håndleddet og hjerte gjennom dagen eller i vannflasken din. 

ON GUARD

En av doTERRAs mest populære blandinger. doTERRA On Guard er et must i alle hjem grunnet sine utrolige egenskaper. Brukt innvortes på daglig basis, vil On Guard støtte immunforsvarets naturlige funksjoner. On Guard kan også tilføre en deilig (og næringsrik) smak til varme drikker og desserter! Den er nemlig trygg å bruke både internt, topisk og aromatisk.

Hvorfor ikke teste eplebåter bløtlagt i en bolle med vann, med en dråper On Guard blir til sunn snacks? Eller kanskje ha en dråpe On Guard i vann eller te.
 Gni OnGuard med fraksjonert kokosolje under føttene på store og små, enten du eller andre brygger på noe. 

Skap en innbydende duft i hjemmet ditt, med å ha noen dråper OnGuard i diffuseren. Ikke bare utnytter du deg av den innbygende, rolige duften, men... du renser også luften for basselusker! 
OnGuard er også en fin olje når det kommer til rengjøring. Ha noen dråper i en glassflaske sammen med litt Lemon, å du har en all-around vaskespray for alle overflater. 

LEMON
Lemon er en av doTERRAs bestselgende eteriske oljer, med mange fordeler og bruksmåter. I vann blir Lemon til en forfriskende og sunn boost som varer hele dagen. Den er trygg å bruke internt, topisk og aromatisk... så hvorfor ikke tilsettes den i mat for å fremheve smaken til både desserter og hovedretter?

Lemon har en oppløftende, aktiviserende aroma og fremmer følelser av munterhet og glede. Oppløftende og energigivende egenskaper som fremmer et positivt humør med sin oppkvikkende duft. Ha den i diffuser for å skape et oppløftende miljø med den friske duften. Ha Lemon-olje i vannet for en forfriskende smak, eller som et alternativ til brus og sukkerholdige drikker. Start gjerne dagen med et stort glass vann med et par dråper Lemon.


Ha Lemon-olje i favoritt-godbitene dine og dessert-oppskrifter for en søt og syrlig vri.
 Ha Lemon i en sprayflaske med vann, for en styrkende duft mens du rengjør bord, skjenker og andre overflater.


Ha en eller to dråper Lemon-olje i såpeblandingen, og skrubb hendene godt, spesielt etter du har skjært løk, eller andre matvarer med mye lukt. Bruk Lemon for å fjerne beis/ maling på huden din, eller fjern klistremerker på glass o.l. med Lemon. 


FRAKSJONERT KOKOSOLJE

DoTERRAs fraksjonerte kokosolje er en naturlig baseolje, som absorberes raskt av huden. Den er lett og mykgjørende i konsistens, å danner en lindrende barriere uten å tette porene. Passer til alle hudtyper. Sammenlignet med andre vegetabilske baseoljer, etterlater den fraksjonerte kokosoljen huden silkemyk uten å føles oljete. Den er fargeløs, duftfri, setter ikke flekker og oppløselig med alle eteriske oljer. Vi anbefaler alltid å tynne ut dine eteriske oljer, både fordi de eteriske oljene er konsentrerte, men også fordi det å tynne ut de eteriske oljene ved topisk bruk forsterker opptaket av oljen.