Naturlig hverdag

Det er mange som har fått øynene opp for det å ta naturen tilbake, redusere mengden kjemikalier i hverdagen, å finne naturlige løsninger og alternativer for hverdagen. Kanskje du er nysgjerrig på hvordan eteriske oljer kan støtte deg i hverdagen?

Enten du har kunnskap om eteriske oljer eller ikke, er du hjertelig velkommen til å bli bedre kjent med de kraftfulle rene dråpene. Du har mulighet til å bli med på ett av våres nettkurs, å som kunde får du personlig oppfølging og tilgang til våres ressurser til informasjon. Nettkurset våres er for deg som er nysgjerrig på eteriske oljer, søker naturlige produkter og ønsker å lære mer om eteriske oljer i hverdagen. 

Hva er eteriske oljer?

Kanskje er eteriske oljer nytt for deg, men det er egentlig en gammel kunnskap som har blitt glemt i vårt moderne samfunn. Eteriske oljer og planteekstrakter har fulgt oss i århundre, å har vært en del av fortidens kulturelle praktiser og tradisjon. I dag har vi også mulighet til å se mer på kjemien bak de ulike oljene, å kan bekrefte mange av de gode egenskapene vi kan hente ut fra planterike når vi bruker de på rett og trygg måte.


Eteriske oljer er hentet ut fra planterike. Det er flyktige oljer som er utvunnet fra blomster, gress, trær, frukt og grønt. Som regel skjer denne utvinningen via destillasjon med vanndamp eller pressing. Oljen vi sitter igjen med, er plantens beskyttelse. Den eteriske oljen som blir utvunnet inneholder komponenter for å støtte planten mot insekter, sykdom, reparasjoner og støtte for at planten skal klare å beholde sin plass i naturen. De unike kjemiske strukturene hver enkelt plante har, kan vi også dra nytte av. 

Noen eteriske oljer har beroligende og jordende egenskaper, mens andre er kjent som energigivende og oppløftende. Når vi går gjennom en rekke følelser i løpet av dagen, kan eteriske oljer hjelpe oss med å håndtere og opprettholde følelsen av velvære. Man trenger heller ikke være ekspert for å komme i gang med å bruke eteriske oljer, det du trenger å vite er: 

  • At produktene du har er rene, les gjerne mer om kvalitet her
  • Grunnleggende forståelse om trygg bruk av eteriske oljer
  • Hvordan du bruker den spesifikke eteriske oljen på en rett måte. 

Eteriske oljer kan gi deg et godt verktøy i hverdagen. Enten det er ønske om velværet, helsemessige utfordringer, et husapotek eller ønske om naturlige produkter i hverdagen som er årsaken til at du er nysgjerrig på eteriske oljer.

Ulike bruksmetoder

Ved måten å bruke de eteriske oljene, på er det viktig å påpeke at dette er forbeholdt produkter fra DoTERRA. Dette fordi selskapet er opptatt av å kvalitetssikre renheten i sine produkter, mens mange av produktene på markedet tenker kvantitet -før kvalitet (og renhet).

Så alle anbefalinger, tips og bruk av eteriske oljer er forbeholdt DoTERRA

Hvem kan bruke eteriske oljer?

Det er mange som lurer på om eteriske oljer er trygt for oss. Ved å knappene under, vil du få mer informasjon om trygg bruk av eteriske oljer i forhold til barn, dyr eller medisinske forhold/ helseutfordringer. Er du usikker på dette kan du spørre din oljeveileder, men man har selv ansvaret for å bruke de eteriske oljene på en trygg måte. 

Eteriske oljer i hverdagen

Å være bevisst på hvilke produkter man har i sine omgivelser, er det fler og fler som har fokus på. Dette kan være at man ønsker naturlige valg innen rengjøring, hud- og hårpleie, et naturlig husapotek, rene produkter for å støtte kroppen til en følelse av velvære, forebygging og av helsemessige årsaker, eller generelt et ønske om en grønnere hverdag.

Svanemerket.no forklarer at hormonforstyrrende stoffer ligner på våre egne stoffer i kroppen, og at dette er årsaken til at de kan virke forstyrrende på hormonbalansen vår. Resultatet av dette kan være at stoffene imiterer våre egne, hemmer eller øker produksjonen av våre naturlige hormoner. Du kan finner slike stoffer i hårpleie, leker, klær, maling, elektronikk, rengjøringsmidler, plast, hudpleie og sminke (kilde). Selv om drømmen kanskje er at disse stoffene ikke påvirket oss, eller fantes, kommer vi ikke unna dem mer enn at vi kan være bevisste på valgene vi tar for oss selv. 


Eteriske oljer til ulike formål

Hver eterisk olje har sin unike kjemi, som gir oss muligheten til å støtte kroppen våres ut i fra hvilke formål og behov vi har. Kanskje er du en av de som søker naturlig støtte under sesongbetonte plager, hjelp til en mage som ikke samarbeider, et naturlig verktøy når det gjelder stress og søvn, eller kanskje er nysgjerrig på hvordan du kan bruke eteriske oljer for å lindre? 

Velg produkter av god kvalitet

Når du ønsker å komme i gang med eteriske oljer, er det viktig at du er trygg på at selskapet bak gir deg rene produkter av god kvalitet. I dag er markedet fylt opp av eteriske oljer til varierende (dårlig) kvalitet og (billige) priser. Resultatet av dette kan være at du sitter igjen med en olje som er syntetisk, å kan gi både uønsket og dårlig effekt. 

Hos DoTERRA kan du være trygg på at du får eteriske oljer som er etisk forsvarlig høstet, å du kan være trygg på at oljeflasken du har i hendene er ren, av god kvalitet, tredjepartstestet og at flasken inneholder det som står på flasken (uten at den er blandet ut med noe).