DoTERRA Sun!

Her vil du finne informasjon om solen, hvordan SPF fungerer, forskjellen mellom kjemisk og mineralske solkremer, og DoTERRAs produktlinje SUN!

DoTERRA Sun serien er en serie med solpleie, laget på mineralsk vis. Alle produktene er minst SPF 30, vannfast i opptil 80 minutter, og bredspekrert beskyttelse. Noe som betyr at de blokkerer både UVB- og UVA-stråler. Serien består av solkrem for ansikt og kropp, solstift(stick) til ansikt og kropp, spray til kropp og aftersun.


Solen er grunnleggende for oss

Solen er grunnleggende for oss mennesker og naturen rundt oss. For oss gir den lys, varme, og hjelper kroppen med å lage vitamin D og serotonin, som er knyttet til forbedret humør, kalsium absorpsjon og mental helse. Sollyset hjelper også kroppen i produksjonen av melatonin, som støtter døgnrytme og forbedrer søvnsyklusen vår.

At sollys er viktig for oss, er det ikke tvil om. Men å bli disponert for sol uten beskyttelse, har noen risikoer for oss. Det er ingen som liker å være solbrent? Selv om solbrenthet bare er en kortvarig plage, er det andre risikoer som følger. Rynker, solflekker, tap av hudens elastitet og hudkreft, er også resultater av dårlig beskyttelse. Ved riktig bruk av solkrem/ SPF kan du støtte huden til å holde deg sunn og frisk. Så kommer vi til forskjellen på kjemisk og mineralsk solkrem.

Mineralsk eller kjemisk solkrem?

Mineralsk og kjemisk solkrem har de samme arbeidsoppgavene, men jobber litt ulikt. Kjemisk solkrem er designet for å absorbere UV-stråler, og krever tjue minutters venting før ingrediensene har effekt. Noen produkter brytes ned når de utsettes UV-stråler, som blir til frie radikaler. Andre produkter trenger inn gjennom huden, blir tatt opp i blodbanen og kan være hormonforstyrrende. Forskjellen mellom mineralsk og kjemisk solkrem, er de aktive ingrediensene som avgjør. Mineralske solkremer lager en fysisk barriere som reflekterer UV strålene for en bredspektret beskyttelse. De brytes ikke ned av UV- stråler, og virkningen av solkremen skjer umiddelbart etter påføring. De viktigste mineralsolkremfiltrene er titandioksid og sinkoksid. Begge disse er anerkjent som trygge for alle hudtyper.

Solbeskyttelsefaktor (SPF) indikerer hvor lenge huden din er beskyttet i forhold til hvis du ikke bruker solkrem. Et eksempel er hvis du skulle bruke et SPF 30-produkt riktig, ville det ta deg tretti ganger lengre tid å bli solbrent sammenlignet med uten bruk. Hvilke SPF du trenger, avhenger av planene dine, men minste anbefaling er SPF15 eller høyere. Å se etter solkremer med «bredt spekter», er også en fordel når du skal beskytte huden din.

DoTERRA Face & Body 

 • SPF 30
 • Vannfast opptil 80 minutter
 • UVA/UVB bredspektret beskyttelse
 • Mineralsk krem for enkel påføring
 • Med Frankincense, Helichrysum, gulrotfrø

Nøkkelingredienser for beskyttelse i solkremen er ikke-nano sinkoksid, aloe vera, bisabolol, vitamin E, bringebæreolje, avokadoolje, gurkemeieekstrakt og jojoba for beskyttelse og vedlikehold av huden. 

Bruk av produktet: Påfør lotionen i sjenerøs mengde på all hud som vil bli eksponert for sol. Gni inn til den ikke er synlig lengre. Mineralske solkrem er effektiv umiddelbart etter påføring, men du kan også venter 15 min å la kremen trekke inn i huden og tørke. Ved aktiviteter anbefales det å vedlikeholde smøring annenhver time for optimal beskyttelse. 

DoTERRA Sun Body spray (spray til kropp)

 • SPF 30
 • Vannfast opptil 80 minutter
 • UVA/UVB bredspektret beskyttelse
 • Mineralsk spray for enkel påføring
 • Med Frankincense, Helichrysum, gulrotfrø

Nøkkelingredienser i sprayen er ikke-nano sinkoksid for beskyttelse, samt aloe vera, bisabolol, vitamin E, bringebærfrøolje, avokadoolje, gurkemeieekstrakt og jojoba for restaurering. 

Bruk av produktet: spray en sjenerøs mengde på all eksponert hud. Beskytt øynene, nesen og munnen ved å ikke spraye dette produktet direkte i ansiktet. For å bruke det på ansiktet ditt, spray ganske enkelt på hånden og gni det på ansiktet. Effektiv umiddelbart etter påføring, men du kan også venter 15 min å la kremen trekke inn i huden og tørke. Ved aktiviteter anbefales det å vedlikeholde smøring annenhver time for optimal beskyttelse.


DoTERRA Sun ansikt & kropp stick

 • SPF 40
 • Vannfast opptil 80 minutter
 • UVA/UVB bredspektret beskyttelse
 • Mineralsk stick/stift for enkel påføring
 • Med Frankincense, Helichrysum, gulrotfrø

Stiftens nøkkelingredienser er ikke-nano sinkoksid for beskyttelse, samt sheasmør og kakaosmør for gjenoppbygging. Bruk av produktet: påfør en sjenerøs mengde på all eksponert hud på ansiktet og kroppen, og gni til den ikke lenger er synlig. 

Effektiv umiddelbart etter påføring, men du kan også venter 15 min å la kremen trekke inn i huden og tørke. Ved aktiviteter anbefales det å vedlikeholde smøring annenhver time for optimal beskyttelse.

DoTERRA Sun Aftersun

 • Fuktighetsgivende, beroligende & nærende
 • På spray for enkel påføring
 • Med Copaiba, Lavender, Peppermint, Helichrysum, Blue Tansy og Frankincense
 • Brukes etter en dag i solen, eller etter en dusj for fuktighetsgivende egenskaper.

Sprayens nøkkelingredienser er vitamin E, aloe vera, hyaluronsyre, rødalgeekstrakt og arnica montana-blomst. Når det ikke brukes, oppbevar dette produktet på et kjølig, tørt sted for å forlenge levetiden.