Barn

Å introdusere barn for eteriske oljer, er bare en fin måte å lære dem at man kan bruke naturlige løsninger i hverdagen. Men når små barna skal bruke eteriske oljer, bør dette alltid skje med voksne tilstede. Noen oljer bør unngås av barn, og det er også viktig at du som voksen setter deg inn i hvor uttynnet oljene bør være- med tanke på barns sensitive hud og kroppsstørrelse. I boken Modern Essentials Håndbok finner du enda mer informasjon i forhold til bruk av eteriske oljer, både på spedbarn og barn. I tillegg har DoTERRA også utviklet en hel serie som er tilpasset barna, som heter Barnepakken. 

Noen tips ift eteriske oljer og barn


Topisk bruk 

Å lage klare rollerblandinger til barna er ett godt verktøy når man plutselig trenger dem for hånd. Her er det viktig at du følger med på at den aktuelle eteriske oljen du vil bruke, er trygg og bruke til barn. Om det er spesifikke årsaker du ønsker å bruke oljen for, og den ikke anbefales til barn - kan du finne en annen eterisk olje som er anbefalt. De varme eteriske oljene (slik som kanel) må tynnes ut godt, pga. deres sensitive hud. Når du blander ut til barn, må de blandes ut godt pga. sensitiv hud og små kropper. Her er noen veiledninger: 

  • Barn under 5 år: 2 dråper i 10 ml roller 
  • Barn over 5 år: 4 dråper i 10 ml roller 

Etterfyll rollerene tilpasset ditt barns alder, med fraksjonert kokosolje. Om den eteriske blandingen er eller har sitrus i seg, må du også huske å unngå soleksponering. Noen blir bekymret for om bruken av bæreolje vil være med å redusere fordelene den eteriske oljen har, men ved å tynne ut oljen vil man faktisk øke absorpsjonen. 

Internt bruk

Små barn skal heller ikke ta noe internt, altså spise, drikke, under tungen eller kapsel. Dette er fordi de eteriske oljenes effekt ofte blir kraftigere ved internt bruk.  Intern bruk er sannsynligvis den mest potente måten å bruke eteriske oljer på, og selv om det er trygt når det brukes på riktig måte, kan det være lurt å starte med aromatisk eller aktuell påføring i stedet for barn. Hvis du tar en olje internt, sørg for at den er godkjent for intern bruk. Et annet godt verktøy for å bruke eteriske oljer rundt barn, er diffuser. 

Mengde

Som du allerede har lest, skal man bruke mindre mengde eterisk olje når man skal bruke eteriske oljer på barn. En tommelfingerregel er å starte med en dråpe og tynne ut godt. DoTERRA anbefaler ikke mer enn 2 dråper, og påpeker at det gjelder å heller bruke de eteriske oljene ofte og lite, enn sjeldent og mye.

Om barnet får bivirkninger 

Selv om bivirkninger er sjeldent, er det noen få som opplever følsomhet for de eteriske oljene. Reaksjoner som kan forekomme er: 

  • Smerte, hevelse eller ømhet i huden
  • Kløe
  • Elveblest, utslett eller byller
  • Fordøyelsesproblemer
  • Pustevansker

Hvis barnet ditt opplever en reaksjon, anbefales det at du unngår å påføre barnet den aktuelle eteriske oljen og bruk av andre. Å slik som det er med alt, om reaksjonen er alvorlig bør legehjelp oppsøkes. Ved hudirritasjon o.l pass på å smøre huden godt - med for eksempel ren fraksjonert kokosolje for å tynne ut eventuelle rester av den eteriske oljen. 

Barneoljene til DoTERRA

DoTERRA har en egen serie som er utviklet med tanke på barn. Disse oljene kommer som touch (rollere), dvs. at de er ferdig utblandet. I disse tilfellene er oljene ferdig utblandet med tanke på barns sensitive hud. Oljene kan både kjøpes separat, men også i sett. Settet består av 7 forskjellige oljeblandinger til de minste, og kommer i en praktisk veske og fargemerkede korker til flaskene. Men selv om dette er oljeblandinger som er laget med tanke på barn, kan de fint brukes av voksene også. 


Brave

Barnas versjon av Motivate

Begynn hver dag med selvtillit og tro, ved å starte dagen med Brave. Tillat deg selv å nullstille med positive følelser ved å rulle Brave på nakken og pulspunktene. Brave er en kombinasjon av Wild Orange, Amyris, Osmanthus og Cinnamon Bark, blandet med fraksjonert kokosnøttolje. Med en lys og varm aroma, er Brave den perfekte blandingen for å styrke og styrke deg når du føler deg umotivert. Med den unike eteriske oljen fra Amyris Wood, hjelper Brave å fremme et rolig miljø. Før du tar tak i livets store (eller små) øyeblikk, rull Brave ned på føttene og på håndryggen for å innpode mot og positivitet, med tryggheten om at du kan utrette hva som helst. 


Tamer

Barnas versjon av ZenGest

Enten du er langt hjemmefra, på tur eller hjemme, er Tamer en blanding som er kjekk å ha for hånd. Tamer er en blanding av de eteriske oljene Spearmint, Japansk peppermynte og ingefær, som vi kjenner godt til som gode for magen. Rolleren er ferdig utblandet med fraksjonert kokosolje, og kan fint brukes av både liten og stor. Bruk den ved daglige utfordringer, etter store måltider eller om magen trenger å roe seg på tur. På tur er den fin å smøre på pulspunkter og lukte på, men den kan også smøres over magen og under føttene. 


Calmer 

Barnas versjon av Serenity 

Calmer fremmer en rolig atmosfære, slik at sengetid kan være en fredelig opplevelse. Å rulle rolig på føttene, og baksiden av nakken bidrar til å skape avslappede følelser. Ved å kombinere de beroligende egenskapene til eteriske oljer av lavendel, cananga, buddha og romersk kamille i en praktisk roller, kan Calmer brukes som en del av ditt nattlige ritual. Eteriske oljer fra Cananga og Buddha Wood, unike for Calmer, fremmer følelsen av avslapning. Når det er på tide å gjenopprette sinnet og kroppen, bruk Calmer på håndleddene, pust og slapp av. 


Rescuer 

Barnas versjon av Deep Blue

Etter en travel dag med aktivitet, påfør Rescuer for en avslappende følelse, og for å berolige voksende barns ben. Copaiba, lavendel, spearmint og Zanthoxylum er kombinert med fraksjonert kokosolje for å berolige egenskaper. Rull Rescuer på bena, hendene eller skuldrene etter trening, eller en lang dag for å gi en følelse av komfort og lettelse. Zanthoxylum, en essensiell olje unik for denne dōTERRA- blandingen, kan bidra til å berolige og berolige. Rescuer har en frisk, men likevel beroligende aroma som gir beroligende støtte. 


Steady 

Barnas versjon av Balance 

Perfekt for daglig bruk eller etter behov! Steady har en myk, innbydende og lett fruktig aroma som kan bidra til å fremme følelsen av avslapping og ro. Med Steady drar du fordelene ut fra de eteriske oljene amyris, balsamgran, koriander og magnolia blandet med fraksjonert kokosnøttolje, for å gi en beroligende effekt perfekt for alle hudtyper. Amyris og balsamgran er varme treoljer som fremmer følelsen av trygghet. Når du føler deg overveldet, rull Steady på baksiden av nakken eller håndleddene og ta et dypt pust. Beroligende for huden og oppløftende, Steady er en flott hverdagsblanding. Oversatt til norsk kalles den jordingsblandingen. 


Stronger 

Barnas versjon av On Guard

Med sedertre, Litsea, Frankincense og Rose kombinert med fraksjonert kokosnøttolje, er denne unike støttende blandingen perfekt for sensitiv hud og gir en følelse av støtte når det trengs. Litsea, en av hovedingrediensene i Stronger, bidrar til å holde huden sunn og ren. Den lyse og oppløftende aromaen til Stronger, er forfriskende for sansene og fungerer som den perfekte blandingen for daglig bruk, eller når du ikke føler deg topp. Med blandingen av tre- og blomsteroljer fungerer Stronger som den perfekte essensielle oljeblandingen for hudhelse hver dag. 


Thinker

Barnas versjon av InTune

Thinker er den optimale støtten å bruke når distraksjonene er høye, og man trenger litt støtte i hverdagen. Thinker er designet for å fremme en følelse av årvåkenhet og klarhet, og er det perfekte utgangspunktet når det er på tide å konsentrere seg. Med Vetiver, Peppermint, Clementin og Rosmary er Thinker en naturlig måte å føle seg mer våken på. Rull Thinker på tinningene, håndleddene og baksiden av nakken for å gi en følelse av klarhet i situasjonen. Thinker omfavner de oppløftende fordelene med Clementine, og hjelper til med å støtte innsatsen for å holde på oppgaven. Urtebasert og litt søt, en unike aroma som bidrar til å skape en følelse av klarhet i tider med forvirring. For å skape et støttende og positivt miljø for økt kreativitet og fokus.