doTERRA Plant Protein

For at mer eller mindre alle våre biologiske prosesser skal fungere, er vi avhengig av at vi får dekket proteinbehovet vårt. Proteinene er som byggeklosser i kroppen vår, sammensatt av komplekse molekyler. Når kroppen bryter ned gamle celler, skal de nye utvikles og kroppen trenger derfor gode kilder til proteiner og aminosyrer til reparasjons- og byggearbeid. Protein er også nødvendig for å opprettholde et sunt vev, produksjon av hormoner og enzymer. Om det er ubalanse mellom forholdet av karbohydrater, fett og proteiner vil energiomsetningen i kroppen påvirkes. Ved kost med mye proteiner, brukes karbohydrater og fett til energi (kilde). 

Med doTERRA Plant Protein får du en naturlig kilde til proteiner:

  • Proteinpulver som inneholder lite mettet fett, natrium og kolesterol
  • Uten allergener, gluten, genmodifiserte organismer, meieriprodukter og soya.
  • Uten kunstig søtningsstoffer, sukker og smakstilsetninger. Den inneholder stevia, som naturlig søtningsmiddel
  • Inneholder ingen betennelsesfremmende oljer eller gummi
  • Et høyt fiberinnhold og høy næringstetthet
  • fra førsteklasses blanding av erter, potet, kikerter og ris.
  • Som er enkelt for kroppen å fordøye, fremmer veksten av og bidrar til å opprettholde muskelmasse.
  • Gir høy tilgjengelighet for aminosyrer, å inneholder 9 av de mest essentielle aminosyrene (EAA) og tre av de forgrenede aminosyrene (BCAA). 

Trenger vi proteiner?

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) sier i sin anbefaling av voksne bør innta 0,83 gram proteiner pr. kg. kroppsvekt hver dag, for å redusere nitrogen-ubalansen. Forskning viser også til at vår kognitive evne, når vi blir eldre påvirkes hvilken proteinkilde vi velger og om proteininntaket er optimalt. Hos kvinner kan også et større opptak (1,2 - 2 gram proteiner pr. kilo kroppsvekt) være en god støtte til bedre helse, spesielt i tiden før og under overgangsalderen. 

Hvor stort proteininntak man trenger for å trives bra og ha det godt, varierer fra person til person. Dette kan avhenge av vekt, hvilken aktivitetsnivå du har, genetikken din m.m 

Om du ikke har et kosthold som dekker energinivået eller har et høyt aktivitetsnivå, som gjør at du har behov for mer protein enn du får i kosten din, vil kroppen i tillegg til karbohydrater og fett, bruke protein (muskler) som energikilde. Det vil si at musklene dine kan svekkes, som kan gi deg dårligere forbrenning. Ifølge NHI (kilde) kan gode råd være at hvis man skal ned i vekt, er det viktig at kosten har kaloriunderskudd, men nok proteiner. Etter fysisk aktivitet, spesielt styrketrening, er proteiner viktig for å bevare muskelmasse og ivareta fysiske funksjoner. Etterhvert som man blir eldre vil også muskelmassen tape seg, og det er derfor viktig med et tilstrekkelig inntak av proteiner. 

Mangel på tilstrekkelig proteiner kan ifølge NHI føre til en rekke sykdommer, som i hovedsak rammer utviklingsland. Men også en del voksne og eldre, som ikke har varierte og sunne kilder til proteiner, kan bli påvirket i større grad.  Dette er sykdommer som går på hvordan vi har det emosjonelt, søvnkvaliteten vår og selvsagt fysiske symptomer som svakhet (kilde). 

Proteinpulver med to ulike smaker

doTERRAs Plant Protein er laget spesielt for europeere og lages i Europa. Den gir deg en naturlig kilde til 17 av 20 aminosyrer, akasiefiber og mellomkjedede triglyserider (MCT-olje). Sammenlignet med andre produkter, har doTERRA Plant Protein en høyere kvalitet og virkning uten at produksjonen går på bekostning av miljøet. 

Gir deg 22 g veganske proteiner pr porsjon, 

Bland ut Plant Protein Chocolate i ønsket væske, som for eksempel vann, melk eller kanskje i en smoothie? 

Gir deg 24 g veganske proteiner pr. porsjon. 

Bland ut Plant Protein Vanilla i ønsket væske, som for eksempel vann, melk eller kanskje i en chia-pudding? 

Plant Protein har en holdbarhet på 2 år, å kommer i en praktisk "zip-pose" for å være med å redusere plastforbruket! 
(sammenlignet med en plastbeholder, er posen med å reduserer forbruket med 60%)